Heeft Han Coucke stalen ballen?

© Balls Of Steel
Redactie KW

VTM pakt dit najaar uit met een Vlaamse versie van het beruchte Balls of Steel. In dit origineel candid cameraprogramma zit ook een duivels personage… die verdacht veel lijkt op Han Coucke.

In september beginnen een pak nieuwe programma’s op televisie. Op VTM duikt later dit najaar het beruchte programma Balls of Steel op. Daarin nemen enkele schaamteloze lolbroeken het op tegen elkaar, door met hun typetjes de nietsvermoedende Vlamingen beet te nemen. De meest absurde en geslaagde graap haalt het.

Het candid camera-programma Balls of Steel vond zijn oorsprong in 2005 in Groot-Brittannië. Er volgden drie seizoenen én een spin-off, Massive Balls of Steel. Het concept, waarbij nietsvermoedende figuren, serieus in de maling worden genomen, lijkt op een mix tussen Benidorm Bastards en Foute Vrienden, maar met enkele bekende typetjes.

Zo is er een verleidster, een blote vrouw en een knappe cowboy, maar zien we ook bekende koppen als William Boeva en Hans Otten. De Snode Duivel, een grapjas in duivelskostuum en in het rood geschminkt, is een ander personage en die heeft veel mee van Han Coucke, de komiek die regelmatig samenwerkt met William Boeva en momenteel nog bezig is met de opnames van de televisiereeks Bevergem van Freddy De Vadder. VTM ontkent noch bevestigt of het om Han Coucke gaat, maar de gelijkenissen zijn iets te groot, volgens ons…

Balls of Steel kreeg eerder al een eigen reeks in Italië, Finland, Australië en Zweden. In de VS raakte de reeks niet verder dan een pilootaflevering. Er was al heel wat te doen rond de reeks. Zo werd Tom Cruise natgespoten met een waterpistool op de rode loper en kon ook Sharon Osbourne niet bepaald lachen met een stunt. Zij kiepte een emmer water op de cameraman als wraak.

Het is nog niet duidelijk wanneer Balls of Steel precies op antenne komt, maar het zou zeker nog dit najaar zijn.