Harmonie Vermaak Na Arbeid brengt filmconcert met superhelden

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Op zondag 2 november spelen enkele superhelden met James Bond op kop de hoofdrol in het filmconcert van harmonie Vermaak Na Arbeid.

Vermaak na Arbeid heeft er al een druk jaar op zitten, met onder meer concerten rond de Europafeesten, de concerten Ip Z’n Zundags, het aperitiefconcert met Statiekermis, enzovoort. En nog zit het werkjaar er niet op, want op zondag 2 november om 18 uur staat het tweejaarlijkse filmconcert gepland in de Europahal.

“We weten niet meer het hoeveelste filmconcert dit is, maar het blijft een succesverhaal”, zegt secretaris Michiel De Jaeger. “Destijds begonnen we ietwat stuntelig met videobanden aan elkaar te plakken, maar de laatste jaren werd het almaar grootser. Twee jaar geleden moesten we zelfs uitwijken naar de Europahal, omdat sommige mensen in cc Gildhof op de trappen moesten zitten. In 2012 hebben we uiteindelijk 700 kaarten verkocht.”

Jan Verheyen

“Sleutel van ons succes de laatste jaren is ongetwijfeld Jan Verheyen. Hij praat de muziekstukken aan elkaar met allerlei leuke weetjes en sappige anekdotes over de films. Hij doet dat trouwens met hooguit wat kleefbriefjes op zijn kaartjes, gewoon verteld vanuit het hart.”

Dit jaar staat filmmuziek van superhelden centraal : Superman, Star Wars, Robin Hood en dergelijke meer komen aan bod. “Maar ons volledige tweede deel hangen we op aan dé superheld James Bond. Vier soundtracks zullen trouwens gezongen worden door zangeres Sofie Verbruggen.”

Tickets kosten 12 euro en zijn te verkrijgen bij de muzikanten en via www.filmconcert.be.

(RDC, foto RN)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 17 oktober.