Hannelore Bedert en Mathias Sercu steken favoriete songs in West-Vlaams kleedje

Sercu & Bedert, ofte 'Recht In Min Arms'. © Baanrecords
Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

West-Vlaams is god tegenwoordig. En ook in 2016 zal het dan nog altijd zijn, als het van Hannelore Bedert en Mathias Sercu afhangt.

Zangeres en muzikante Hannelore Bedert uit Deerlijk hinkelt al drie albums lang behendig tussen het AN en ons dialect, met ‘Janker’ vooralsnog als bekendste resultaat. Ze toerde daarnaast met ‘Nerveuze Vrouwen’ en bracht onder de noemer ‘Radio Oorwoud’ ook al twee platen voor kinderen uit.

Mathias Sercu kennen we dan weer vooral als acteur, in ‘Zot Van A’, ‘Team Spirit’ of veel vroeger nog als Ubi in ‘Buiten De zone’. Hij schreef ook het gelauwerde ‘Marsman’, een televisieserie waarin hij ook zelf mee acteerde. Bovenal blijft de Ardooienaar nog altijd erg toegankelijk en down-to-earth.

Recht In Min Arms

Nu hebben we de twee elkaar dus gevonden voor een nieuw project ‘Recht In Min Arms’, waarin ze pareltjes van hun favoriete songsmeden in het eigen dialect op de planken willen brengen. Zo passeert er onder andere werk van Nick Cave, Suzanne Vega, David Bowie, Dolly Parton, Sheryl Crow, The Beatles, Black Eyed Peas en Arctic Monkeys de revue. Niet in een koldereske versie à la Westvlams Gemiengeld Vintenkoor uiteraard, maar uitgepuurd en klassevol.

De boer opgaan doen ze daarmee in de zomer en het najaar 2016, samen met een live band die ook compleet in de West-Vlaamse klei is opgegroeid. Met op gitaar Thomas Vanelslander (Gorki, Hannelore, Raymond Van het Groenewoud), op toetsen Didier Deruyter (Ozark Henry), op bas Ben Brunin (Kenji Minogue, Isolde & Les Bens) en op drums Karel De Backer (Flip Kowlier, Jackobond).

Meer info over Recht In Min Arms vind je op de gelijknamige website. En programmatoren die hun show willen boeken buiten onze provinciegrenzen kunnen op beide oren slapen: op aanvraag is er ook boventiteling mogelijk…

(FJA)