Gwen Deprez uit Leffinge: actrice, dichter, schrijver en regisseur

Actrice, regisseur, dichter, verteller: het zit allemaal in Gwen Derpez. (Foto PBM)
Redactie KW

Gwen Deprez is in haar vrije tijd dichter, actrice en regisseur. Tijd om haar – voor wie haar nog niet zo goed kent – voor te stellen.

Toneel is altijd Gwens grote passie geweest. “Sinds 1975 speel ik toneel en ik heb ondertussen al meer dan 75 stukken op mijn actief staan, niet alleen als actrice, maar ook als regisseur. Tien jaar lang heb ik ook het jeugdtheater De Kinkhoorn in De Haan geregisseerd met telkens een optreden eind april”, blikt Gwen terug.

Gwen heeft echter veel meer in haar mars dan toneel acteren en regisseren. “Ik speel niet alleen toneel, maar sinds 2008 maak ik ook deel uit van het vertelcollectief Mandragora waarbij we een 20-tal keer per jaar niet alleen volksverhalen, maar ook verhalen over kerst, de zee, de kust of Halloween vertellen op uitnodiging van verenigingen en organisaties. En dan is er natuurlijk nog mijn poëzie. Het begon allemaal met het plaatsen van poëtische intermezzi in het programmaboekje van de Oostendse toneelkring De Bacchanten”, zegt Gwen.

Druk programma

De komende weken worden weer heel druk voor Gwen. “Net als de voorbije jaren breng ik nu opnieuw met Theater Magie een toneelstuk voor de Week van de Amateurkunsten. Zo speel ik samen met Marjan Deschacht op 26 en 30 april en 3 mei, telkens om 20 uur, Knetter van Paul Coppens, respectievelijk in De Branding en in Ter Duinen in Middelkerke.”

(PBM-foto PBM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 18 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier