Guy Sterckx uit Geluwe is de Homo Universalis

Guy Sterckx werd gefeliciteerd door zijn echtgenote Melinda Hackx en dochters Zoë en Nena. © LV
Redactie KW

Guy Sterckx (47) uit Geluwe kroonde zich tijdens het populaire ‘Iedereen Beroemd’ op Eén tot Homo Universalis. De wedstrijd ging met honderd kandidaten van start.

Guy kwam twaalf jaar geleden in Geluwe wonen en is getrouwd met Melinda Hackx. Hij werkt bij Proximus in Brussel. “Een zus van Melinda werkt op dezelfde afdeling van Proximus en zo hebben we elkaar leren kennen”, lacht winnaar.

De grote finale na Het Journaal volgde hij op een groot scherm in praatcafé ‘t Zwijntje in de Beselarestraat in Geluwe. “Samen met onder meer familie en buren”, aldus Guy Sterckx. “Ik wist al een tijdlang dat ik had gewonnen en moest dus zwijgen. Ik vond dat juist plezant en kon er best wel van genieten dat de mensen daarin opgingen en voor mij supporterden.”

Van Hoegaarden naar Geluwe is een eind rijden, het is bijna de andere kant van het land. De liefde bracht Guy Sterckx naar de Gapersgemeente. Hij woont er in de Akkerstraat. “Geluwe vind ik een heel aangenaam dorp”, geeft Guy aan. “We hebben een vlot contact met de buren op de wijk. De meesten zijn ongeveer van dezelfde leeftijd.”

De Vetste Vakantie op VTM

Twee jaar geleden waren Guy, Melinda en kinderen te zien in De Vetste Vakantie op VTM. “Vermits ik niet van de streek ben, kent niet iedereen me hier in Geluwe”, vertelt Guy. “Sinds we op VTM te zien waren, zijn er natuurlijk mensen die me kennen of herkennen. Nadat ik Homo Universalis won, zal dat nog meer zijn.”

Guy Sterckx speelde vroeger volleybal in Rekkem en zet zich in voor vzw Donate-a-dog die hulphonden opleidt, plaatst en verder begeleidt in functie van een betere levenskwaliteit voor mensen met een motorische functiebeperking. “Geocaching, een spel waarbij je door middel van een GPS-ontvanger en coördinaten een schat moet vinden, is een andere hobby van mij”, zegt Guy.

Het nieuw samengesteld gezin telt drie kinderen. Mama is afkomstig uit Rekkem en is integratieambtenaar bij de stad Menen. Nena (12) zit in eerste middelbaar van de Sint-Jorisschool, afdeling Geluwe. Zoë (14) volgt les in het derde middelbaar van het Sint-Aloysiuscollege in Menen. Jitse (bijna 18) studeert in Tienen elektriciteit en is er laatstejaars.

Zondag is het trouwens opnieuw feest, want dan viert dochter Zoë haar vijftiende verjaardag.

(EDB)

LEES OOK Iedereen Beroemd westvlaandert: “De Homo Universalis is zeker een West-Vlaming”