Gust Van den Berghe stelt nieuwe film Lucifer voor op Film Fest Gent

Redactie KW

Woensdag werd het programma van de 41e editie bekendgemaakt.


Gust Van den Berghe legde al een mooi parcours af. In 2010 werd zijn afstudeerproject ‘En waar de sterre bleef stille staan’, gebaseerd op een tekst van Felix Timmermans, geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes. Zijn debuut kon op erg veel bijval rekenen en sprokkelde de prijzen bijeen. Zijn opvolger, ‘Blue Bird’, naar een vertelling van Maurice Maeterlinck, werd bovendien opnieuw geselecteerd voor het festival van Cannes en ook nu volgden lof én prijzen.

Met ‘Lucifer’ breit Van den Berghe een einde aan zijn trilogie van de vergeten literaire grootheden uit de Lage Landen. In het treurspel van Joost van den Vondel passeert de engel Lucifer in zijn val van de hemel naar de hel het aards paradijs. Bij Van den Berghe is dat paradijs een dorpje in Mexico waar de duivel een oude vrouw doet twijfelen aan haar geloof en haar kleindochter verleidt.

Lucifer krijgt een speciale première in Gent, liefhebbers kunnen op woensdag 22, donderdag 23 of vrijdag 24 oktober alvast een kijkje gaan nemen.

(Bron : Film Fest Gent)