Guga Baùl imponeert tijdens thuismatch in Kursaal Oostende

07/02/16 om 23:38 - Bijgewerkt op 31/01/17 om 10:30

Zaterdagavond speelde Guga Baùl een thuismatch in 'zijn' Oostende. De imitator en de zijnen genoten met volle teugen van het uitverkochte auditorium.

Guga Baùl imponeert tijdens thuismatch in Kursaal Oostende

In de voorstelling bracht Guga een uitgebreid eerbetoon aan zijn persoonlijke helden en voorbeelden. © MF

Het was niet de eerste keer dat Guga Baùl, het alter ego van Laurent Bailleul, voor de leeuwen werd gegooid in een van de grootste theaterzalen van het land, nota bene in zijn thuishaven Oostende. Zaterdagavond volgde de ene imitatie de andere op tijdens Radio Guga. De maestroloog, zoals de imitator zichzelf doopte, had bovendien iets extra in de tank om zijn hometown te verwennen. Zo werkte de nieuwbakken Antwerpenaar - maar Oostendenaar in hart en nieren - zijn tweede avondvullend programma grotendeels af in het Oostends. Op het einde van de voorstelling volgde bovendien een hommage aan Lucy Loes én Preuteleute, een van de zeldzame keren dat Guga zich voluit kon smijten in zijn moedertaal.

Verrassing voor jarige mama

De vorige keer dat de Oostendenaar Guga aan het werk kon zien was tijdens de Paulusfeesten in de zomer van 2015. Toen verraste hij zijn eigen moeder - ergens verscholen in de menigte - op een applaus van het grote publiek. Ook zaterdagavond was een eerbetoon aan zijn familie op zijn plaats. Moeder Nadine bleek zowaar haar verjaardag te vieren en werd verrast op een mooie ruiker bloemen. Guga liet vanop het podium weten dat zijn grootouders hem voor het eerst live aan het werk zagen.

Moeder Nadine vierde haar verjaardag en werd verrast op een mooie ruiker bloemen.

Moeder Nadine vierde haar verjaardag en werd verrast op een mooie ruiker bloemen. © MF

Ook een knipoog naar schoonbroer Pieter Embrechts, aanwezig in het auditorium en wiens broer Bert Embrechts een van de vaste muzikanten van Radio Guga is, kon niet ontbreken. De imitator stak zijn liefde voor vriendin Tine Embrechts overigens niet onder stoelen of banken en paste menig nummer aan met een tekst op haar lijf geschreven.

Ode aan muzikale helden

In de voorstelling zelf - tweeënhalf uur performen zonder pauze, ongezien in het Kursaal - bracht Guga een uitgebreid eerbetoon aan zijn persoonlijke helden en voorbeelden als ware het een voetbalmatch. Van Elvis over Luc De Vos, van Hozier via Frans Bauer naar Andrea Bocelli of De Kreuners: geen enkele stem is Guga Baùl teveel gevraagd. Het succesvolle lid van Tegen De Sterren Op kon dan ook van begin tot eind op een uitzinnige menigte van meer dan 2.000 toeschouwers rekenen.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!