Grote oorlogsexpositie in voormalig rusthuis

Redactie KW

Precies honderd jaar geleden moesten de bewoners van gasthuis Clep in Alveringem in allerijl plaats maken om er een veldhospitaal op te richten.

Vanaf zondag tot en met 3 mei is er heel wat te doen in het voormalige rusthuis Clep, gelegen langs de N8. Een uitgebreide tentoonstelling met prachtige foto’s over het militair hospitaal dat Clep honderd jaar geleden was, een expo over de belangrijke rol die de postduif tijdens de oorlogsjaren vervulde en een tentoonstelling over het grensverleggende werk van Marie en Irène Curie die tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Hoogstade kwamen om er de radiologie op punt te stellen. Op dinsdag 7 april om 20 uur vertelt Roseline Debaillie, auteur van een boek over Marie Curie, hierover in Clep.

“Geen betere tentoonstellingsruimte dan de plaats waar het zich honderd jaar geleden allemaal afspeelde”, sprak cultuurschepen Dirk Vermeulen tijdens de openingsavond op vrijdag 3 april. Leden van de Unie van Belgische Zendamateurs afdeling Ieper maken tijdens weekends en op feestdagen in het voormalige rusthuis live contacten met collega-zendamateurs van over de hele wereld.

(AB-Foto AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier