Gregoriaans koor zingt ‘schunnige drinkliederen’ tijdens theaterwandeling in Watou

Redactie KW

Het scenario, dat de geschiedenis van het dorp vertelt, is van de hand van Wim Chielens.

Geschiedenis van Watou ontdekken tijdens theaterwandelingen

Onder de titel ‘De dichter van Watou’ wordt de theaterwandeling nog gespeeld op vrijdag 9, zaterdag 10, zondag 11, dinsdag 13, woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 september vanaf 18.45 uur. Afspraak in de parochiezaal, Blauwhuisstraat. Er blijven nog een paar honderd tickets over.

“Elke avond toeren vier groepen van max. 65 toeschouwers door het dorp”, vertelt regisseur Gilbert Vandamme. “Zij bezoeken acht verschillende locaties. Het is een organisatie van de stad Poperinge in samenwerking met zestig acteurs van alle Poperingse toneelverenigingen (Watou Westhoek, Toneelkring T72 Krombeke, De Vlaamsche Vrienden Reningelst, Ic Dien Poperinge, Toneelgroep Haringe, en leerlingen van de Kunstacademie Poperinge) en veel vrijwilligers. Deze samenwerking tussen al die toneelverenigingen leidde al tot heel wat mooie projecten.”

Het scenario is van de hand van Wim Chielens. Hij verwerkte onder meer de geschiedenis van het vroegere kasteel en het dorp, de strijd tussen de ‘arme’ Smouthoek en de ‘rijke’ Boterhoek, en de nieuwsgierigheid van al die ‘vreemde’ Hollanders voor de jaarlijkse Kunstzomers vormt zowat de rode draad. Zowat alles is verwerkt in ‘karamellenverzen’. Het anders zo deftige Gregoriaans koor Viri Galilaei zorgt voor verrassende en ietwat schunnige drinkliederen in de brouwerij, en vooral acteurs Lena Leurs en Johan Nuyttens schitteren weer zoals we dat van hen gewend zijn. De wandeling brengt de toeschouwers langs onbekende plaatsen in het dorp, zoals het ‘vrijerstraatje’ en het Brennepark, met de door niemand bekende parking. Vijftig mensen van het Bewonersplatform werken mee achter de schermen.

(AHP-Foto MD)

>> Kaarten in voorverkoop kosten 12 euro, inclusief drankje en aandenken, en zijn te verkrijgen bij de dienst Toerisme Poperinge. Meer info: 057/34 66 86 of cultuur@poperinge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier