Gratis muzikaal feest met spectaculaire graffitiwedstrijd in het Paterspark in Tielt

Vic Verbrugge, Hendrik Van Walleghem, Micheline Gourlandt, Dominique Segers, Tom Vandekerckhove, Simon Bekaert en Nelle en Staf Verbrugge kijken uit naar het parkfeest Green on Red. © Foto Nele
Redactie KW

Op zaterdag 25 augustus vindt het gratis muzikaal feest Green On Red plaats in het Paterspark. Er zal tal van kinderanimatie zijn, aangevuld met een spectaculaire graffitiwedstrijd.

Feest in het Paterspark is aan de achtste editie toe. Het doel is een muzikaal feest aan te bieden, telkens op de laatste zaterdag van augustus. “Tijdens het feest voorzien wij met onze organisatie voor elk wat wils”, vertelt Micheline Gourlandt. “Er vinden tal van optredens plaats met lokaal talent. Voor vele bands is dit een unieke kans om het podium te betreden en hun talent aan het grote publiek te tonen. Vaak is het zo dat hun eerste podiumoptreden hier in Tielt plaatsvindt en daarna kunnen ze de toekomst met hun band verder opbouwen. De muziekgenres zijn dan ook gevarieerd. Klassieke pop, maar ook hevige gitaarklanken zullen te horen zijn.”

Randanimatie

“Naast de optredens willen wij het park feestelijk inkleuren met tal van randanimatie”, gaat Simon Bekaert verder. “De kinderen kunnen zich mooi laten maken aan de grimestand. Het springkasteel doet dienst om de kinderen te laten ravotten. Curieus van Tielt verzorgt dan weer de graffitiwedstrijd. Deelnemers konden hun ontwerp insturen en tien exemplaren werden door een onafhankelijke jury geselecteerd. De winnaars kunnen op Green On Red hun kunstwerk reproduceren tussen 14 en 18 uur. De ijsjesstand zorgt voor verkoeling en wie grote honger heeft, kan van een braadworst genieten.”

Afspraak op 25 augustus vanaf 16 uur in het Paterspark. The Gambits, Bagudebastard, White Ballot, Bruno Deneckere en Nils Decaster, Massokids en Kräkers zullen er optreden. De toegang is volledig gratis.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier