Gratis Brugs zomerfestival Vama Veche neemt goede start

01/07/16 om 13:04 - Bijgewerkt om 13:04

Gisterenavond is in het Astridpark in Brugge Vama Veche van start gegaan. Met optredens van Ansatz der Machine en Harted nam het gratis zomerfestival van Het Entrepot een goede start.

Gratis Brugs zomerfestival Vama Veche neemt goede start

Sfeer troef op de openingsavond van Vama Veche in het Brugse Astridpark. © SVV

Vama Veche is deze zomer aan zijn tiende editie toe. Op de openingsavond kwamen meteen heel wat jongeren en ouderen jongeren af. In Het Astridpark keuvelden zij op het zomerterras of genoten van de verbluffende, melancholische indietronica van Ansatz der Machine of het knappe, eclectische, zwaar op housebeats leunende optreden van Harted aka de 26-jarige Beernemse producer Jens De Ketelaere. Hij trad op in een omgebouwde brandweerwagen, een nieuw podium op Vama Veche dat elke avond om 22 uur een forum geeft aan producers en dj's. Hiermee speelt Vam Veche - eindelijk - in op een belangrijke tendens binnen de muzikale jongerencultuur: de nog steeds groeiende interesse voor elektronische (dans)muziek in al haar facetten.

Voorts biedt Vama Veche onder meer ook theater en andere performances in een kiosk, prettig gestoorde interventies van het collectief Bij Gebrek Aan Beter en een heuse Busker Stage. Morgen, zaterdag 2 juli, is er een zogenaamde Kosmische Dag op Vama Veche, een dag later een Energiedag.

Het gezellige Brugse zomerfestival loopt nog tot en met dinsdag 5 juli.

(svv)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!