Gratis Brugs zomerfestival Vama Veche kiest voor grondige make-over en wordt milieubewuster

13/06/16 om 20:32 - Bijgewerkt om 20:32

Het gratis Brugs zomerfestival Vama Veche kiest voor een grondige make-over en wordt milieubewuster.

Gratis Brugs zomerfestival Vama Veche kiest voor grondige make-over en wordt milieubewuster

© Foto Vama Veche

Van donderdag 30 juni tot en met dinsdag 5 juli vindt in het Astridpark in Brugge de tiende editie plaats van het gratis zomerfestival Vama Veche. Vama Veche is het gratis zomerfestival van Het Entrepot, de Brugse creatieve vrijhaven en het open huis voor jongerencultuur. Ook dit jaar vindt het plaats in het Astridpark, pal in het hart van de binnenstad. "Een tiende editie verdient een nieuwe look en daarom kiezen we voor een grondige make-over van het festivalterrein", zegt Franky Demon (CD&V), schepen van Jeugd en in die hoedanigheid voorzitter van de raad van bestuur van Het Entrepot. "Het podium verplaatsen we naar de zijkant van het park, naast het gebouw van de internetradio Villa Bota. Uitloper hiervan is dat de grote tent in het midden van het Astridpark verdwijnt."

Er komen ook twee bijkomende podia. De Bar Blitz is een volledig gerenoveerde brandweerwagen uit 1971. Die zal dienst doen als podium voor het twee optreden van de avond, om 22 uur. Beloftevolle producers krijgen er de kans een live-set te spelen. Een andere nieuwkomer is de Busker Stage, waar een vijftiental artiesten straatmuzikantgewijs loos mag gaan.

Op 2 juni is er de Kosmische zaterdag in het teken van yoha. Een etmaal later is er Vama Veche's Energiedag. Het kersverse platform Transform3 dat naar een klimaatneutrale economie streeft, zal zich voorstellen. Die namiddag is er ook een debat rond hernieuwbare energie onder leiding van Nic Balthazar. "Dit moet de meest milieuvriendelijke editie tot op heden worden", betoogt Pieterjan Lefever, zakelijk coördinator en ecocoach van Het Entrepot. "Voor het eerst maken we gebruik van recycleerbare bekers, naast ecotoiletten, ledverlichting en lokale producten in ons parkrestaurant."

Vama Veche loopt van donderdag 30 juni tot en met dinsdag 5 juli, telkens van 14 uur tot 1 uur.

(svv)

>> www.vamaveche.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!