Gratis Brugs festival Vama Veche plaatst tweede podium in Villa Bota voor intiemere concerten

07/06/17 om 16:52 - Bijgewerkt om 16:51

Woensdag maakte Het Entrepot het programma bekend van Vama Veche, het gratis zomerfestival dat straks van vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli loopt in het Astridpark in Brugge.

Gratis Brugs festival Vama Veche plaatst tweede podium in Villa Bota voor intiemere concerten

Brihang treedt op op Vama Veche. © Facebook Brihang

Opvallend is dat Vama Veche dit jaar één dag later begint, op vrijdag dus. Vorig jaar was dit nog op donderdag. Toch legt dit gezellig samenzijn opnieuw beslag op zes dagen van het Brugse zomerfestivalseizoen. "We maken er opnieuw een totaalpakket van, met voor elke leeftijd wat wils", zegt Wannes Fremaut, inhoudelijk coördinator van Het Entrepot. "In de namiddag voorzien we in kinderpret met onder meer Barry's Magische Monster, Gérard den Olifant, kinderyoga en Popcollege on tour."

Intiemer

's Avonds roert muziek de grote trom. Ward Dupan, de nieuwe productieleider en programmator van Het Entrepot, drukt enkele inhoudelijke vernieuwingen door. De Bar Blitz, de volledig gerenoveerde brandweerwagen uit 1971, waar vorig jaar producers en dj's hun ding mochten doen, werd afgevoerd. "Naast het hoofdpodium in het park is er nu een tweede stage in Villa Bota, dé plek om te genieten van intiemere concerten", legt Dupan uit.

Waar Is De Slurf

Bij de vastgelegde acts weinig bekende namen - momenteel genieten Brihang en Pascal Deweze het meeste muzikale aanzien -, maar ongetwijfeld des meer ontdekkingen. Voorts biedt Vama Veche kiosktheater, gekke performances en interventies van Waar Is De Slurf, een Villa Bota Busker Stage, live radio, karaoke en een weggeefplein. Bij goed weer wordt het pop-upterras (inclusief cocktailbar) met zomerse tunes van een stel platendraaiers ongetwijfeld weer dé zomerhit van Vama Veche.

(svv)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!