Gouden Matille voor Sebastien Dewaele in Oostende

Redactie KW

Preuteleute-zanger en Eigen kweek-acteur Sebastien Dewaele wint de Gouden Matille, de jaarlijkse prijs van de Oostendse Persclub voor het uitdragen van de naam en de faam van Oostende.

De prijs werd al voor de 38ste keer toegekend. Op de erelijst staan bekende namen als Wendy Van Wanten, Arno, Herr Seele of de deze week overleden touroperator Rudolf Vanmoerkerke. De laureaat is dit jaar Sebastien Dewaele (36), muzikant en acteur. Sebastien is bekend als zanger van Preuteleute. De groep ontstond eind juni 2002 en draagt het Oostends uit in niet-tot-de-verbeelding-sprekende kostuums en schunnige tot vulgaire sketches en songs.

Sebastien neemt zang en gitaar voor zijn rekening, Tom Vanrijckeghem zingt en bespeelt de keyboards. In december 2013 stelden ze voor een uitverkocht Kursaal in Oostende hun eerste theatershow Un-but-plugged voor. In het najaar van 2013 verwierf Sebastien grote bekendheid met zijn rol van boerenzoon Steven Welvaert in de onvolprezen serie Eigen kweek. De master in dramatische kunst is verder bekend van zijn comedyrol ‘Jezus’.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier