Gouden Mathille voor Guga Baul in Oostende

Guga Baul wint de Gouden Mathille in zijn thuisstad Oostende. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Gouden Mathille, de prijs van de Oostendse Persclub voor een Oostendenaar die de naam en de faam van zijn of haar stad uitdraagt, gaat dit jaar naar acteur, komiek en imitator Guga Baul.

De prijs, die aan een 41ste editie toe is, werd eerder al toegekend aan onder meer cineast Raoul Servais, kunstenaars William Sweetlove en Willy Bosschem, touroperators Gerard Brackx en Rudolf Vanmoerkerke, artiesten Arno, Wendy Van Wanten, Sylvain Vanholme van de Wallace Collection, Sebastien Dewaele en Lucy Loes, museumconservators Frank Edebau en Willy Vandenbussche, Toerismedirecteurs Peter Craeymeersch, Geert Declerck en Fred Rigaux en vele anderen.

Guga Baul, alias Laurent Bailleul (30), nam in 2005 deel aan de Kunstbende en lanceerde zo zijn carrière. De grote bekendheid kwam er in 2010 toen hij meespeelde in het VTM-programma Tegen de sterren op,waarin hij tientallen mensen imiteerde. In 2012 ging zijn eerste theatershow Maestroloog in première, die erg succesvol in de Vlaamse culturele centra liep en afgesloten werd in een uitverkocht Kursaal in Guga’s thuisstad Oostende.

Radio Guga

In de zomer van 2014 toerde hij rond met Radio Guga, een muziekproject met tal van zangimitaties van onder meer Raymond van het Groenewoud, Bart Peeters, Ozark Henry… In 2015 was hij ook te zien in de tournees van Sportstories van Stef Wijnants. Guga Baul trad ook een aantal keer op als acteur voor gastrollen in diverse Vlaamse tv-series en als kandidaat in humoristische tv-programma’s. In 2015 vertolkte hij ook een gevangene in de FC De Kampioenen-film FC Jubilee General.

De Gouden Mathille wordt in januari aan Guga Baul uitgereikt op het Mathillebanket.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier