Gospelkoor Sonore uit Lendelede sluit zilveren jaar feestelijk af met kerstconcert

Redactie KW

Op zaterdag 19 december nodigt het gospelkoor Sonore iedereen uit naar een kerst- en gospelconcert in de kerk. Dit als feestelijk slot van het zilveren bestaansjaar.

Op 6 juni zong Sonore in GC Den Tap. Ze brachten er toen het concert Highlights met hoogtepunten uit die voorbije 25 jaar. Op 23 augustus bracht het koor samen met Kohané een herdenkingsconcert voor WO I in de kerk.

Op 11 januari 1990 werd het koor Sonore opgericht, 25 jaar later is het koor nog altijd springlevend. Durf en lef is hét motto bij Sonore. In 1993 organiseerden ze een koorfestival met zes koren. In 1994 stond een heus popconcert op het programma met vierstemmige bewerking. Het werd een daverend succes.

Na die twee topjaren werd teruggegrepen naar de oorsprong. Traditionele zangstukken (niet van de gemakkelijkste) werden uitgevoerd. In 1998 sloeg het koor een totaal andere richting in. De opvoering ‘The Glory of Gospel’ in de kerk was de aanzet voor een nieuw tijdperk. In 2000 volgde een jubileumconcert. Muziek, zang en dans wisselden elkaar in een flitsende show af. De jaren kwamen en gingen, met veel nieuwe projecten en veel optredens buiten de gemeente.

Lied over de vrede

Op zaterdag 19 december brengt Sonore vanaf 20 uur een kerst- en nieuwjaarsconcert in de kerk. De start is een aangrijpend lied over vrede. Daarna volgen minder en meer bekende kerstliedjes, popsongs en gospels.

Dirigent Johan Delaere en echtgenote Katelijn Dheedene (aan de piano) leiden het geheel in goede banen. Katelijn speelt ook enkele solonummers. Het wordt genieten !

Kaarten kosten 10 euro aan de deur, 9 euro in voorverkoop. -12-jairgen betalen 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij koorleden of via info@koorsonore.be; 051 30 55 04.

(EVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier