Goossens maakt (heel even) comeback

Peter Goossens weet duidelijk wat lekker is. (Foto VTM)
Redactie KW

Peter Goossens, vroeger al even van de partij in Mijn Restaurant! als gevreesd én gerespecteerd jurylid, is vanavond gastjurylid in de pop-upversie van het programma. Meteen goed voor een unieke ervaring bij Storm in Kortrijk…

“De winnaar van de wildcard blijft al zeker open tot dinsdag 20 mei.” Evi Hanssen maakte in de vorige aflevering van Mijn Pop-uprestaurant! al duidelijk dat de duo’s maar beter alles op alles kunnen zetten om de wildcard binnen te rijven. Om in aanmerking te komen voor de felbegeerde vrijstelling moeten ze nog één beproeving trotseren: driesterrenchef Peter Goossens.

“Het was heel fijn om terug te zijn in de televisiewereld en om gevraagd te worden als recensent in Mijn Pop-uprestaurant!”, laat Peter weten. “Ik kan alvast verklappen dat ik weer wat talent heb opgemerkt in de huidige reeks. Benieuwd wie zal blijven bovendrijven. Ik bezoek op dit moment alle restaurants en mag uiteindelijk een wildcard uitdelen. Mijn aanpak is onveranderd: streng, maar rechtvaardig… Ik ben al die jaren bijzonder graag jurylid geweest in Mijn Restaurant! en vindt het boeiend om nu eens aan de andere kant te mogen meedraaien als recensent. Een ‘comeback’ op het kleine scherm wordt het niet, want ik blijf me tot nader order volledig toeleggen op het Hof van Cleve en de gastronomie, mijn twee passies.”

In de aflevering van vanavond klopt Peter aan bij visbar STORM in Kortrijk. En dat mag gerust letterlijk genomen worden. Peter staat er voor een gesloten deur, met de rolluiken naar beneden. Wanneer de chef na wat gebonk op de deur dan toch binnenraakt, springt de naaktfoto van Barbra meteen in het oog. Maar ook de bisque in visbar STORM laat Peter niet onberoerd. Het is naar eigen zeggen zelfs één van de beste die hij ooit heeft gegeten… Was de bisque een lucky shot of gaat Kortrijk nu pas écht full force vooruit?

Mijn Pop-Uprestaurant!, op donderdag 10 april om 20.35 uur op VTM.