Goede start voor tweede editie van RSL Jazz

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De tweede jaargang van het aan het Gentse Jazzfestival gelinkte RSL Jazz ging zaterdagavond van start aan de Roeselaarse havenkop. The Herbaliser kreeg tegen de klok van elven de jazzliefhebbers aan het dansen.

Na de tuinen van Brood vorig jaar was het even wennen aan de nieuwe locatie van RSL Jazz in en onder de toren van veevoederbedrijf Hanekop aan de Roeselaarse havenkop. Op de iets grotere festivalsite had je soms het gevoel dat er iets minder volk op dit hedendaagse jazzfestival was afgekomen. “Helemaal niet erg”, aldus Laurent Dewilde van de organisatie. “We mikken niet op de massa maar op de kwaliteit.”

En die was er met Compro Oro en Azure Mortal. De tenorsaxofonist Guillaume Perret kreeg het publiek mee in een aanstekelijke saxsessie. Tussenin kon de jazzliefhebber zich opwarmen aan dj-sets in Poort 1 van het Hanekopgebouw, dat overigens een knappe transformatie onderging met bars en tentoonstellingsruimtes.

The Herbaliser claimde zijn plek als headliner op de zaterdagaffiche met verve. Het publiek zocht en vond genoeg dansruimte voor het grote podium in de Trakelweg langs de vaart. De Britten zetten al meer dan twintig jaar dansvloeren in vuur en vlam en deden dat ook in Roeselare.

Vandaag, zondag, kan je nog op RSL Jazz terecht voor SCHNITZL (11.30 uur), LABtrio (13 uur), Tuur Florizoone & Eric Vloeimans (14.30 uur), Yves Peeters Group (16 uur) en Cory Henry (17.30 uur) met daarnaast een smakelijk gamma aan streetfood en lekkere drankjes. (BCR)

www.facebook.com/roeselarejazzfestival

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier