Goed nieuws: West-Vlaanderen dan tóch vertegenwoordigd op Eurovisie Songfestival

Hans Pannecoucke
Redactie KW

Gejammer en geweeklaag na de troosteloze aftocht van Axel Hirsoux en zijn Kortrijkse choreografe, eerder deze week in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, maar geen nood: onze provincie zal zaterdagavond wel degelijk vertegenwoordigd worden op het evenement.

Met dank aan Hans Pannecoucke uit Torhout, meer bepaald. De veertiger woont al vele jaren met zijn Spaanse vrouw in het Brusselse Woluwe, maar is een rasechte Torhoutenaar. Zijn vader Georges is in Torhout alom bekend als zaakvoerder van de verf- en decoratiezaak TVD en als gewezen brandweerofficier. Hans mag dan de vleesgeworden bescheidenheid zijn, hij is een grote naam in de wereld van de regie. Hij regisseert af en toe tv-programma’s, maar heeft zich vooral toegespitst op enerzijds de liveregie voor de grote videoscreens op muziekfestivals zoals Rock Werchter en Pukkelpop en anderzijds de regie van filmpjes en dvd’s voor topartiesten zoals Placebo, Coldplay, Marco Borsato, Milow en noem maar op.

Ten dienste van Ilse De Lange

In 2011 was Pannecoucke al veel in Nederland aan het werk geweest. “Ik heb er in het gigantische stadion Gelredome in Arnhem concerten van Nick & Simon, Marco Borsato en Ilse De Lange ingeblikt”, vertelde hij aan De Weekbode Torhout in 2012. En het is die laatste die de Torhoutenaar nu koste wat het kost onder de arm wilde nemen voor haar deelname voor Nederland aan het Songfestival, met haar gelegenheidsband The Common Linnets.

“Bedoeling is dat het liedje niet alleen goed zal klinken, maar er ook goed zal uitzien”, vertelde Hans deze middag aan Radio 2 West-Vlaanderen. “Dat kan je begeleiden door het camerawerk, de posities op het podium, de visuals op de achtergrond… In totaal ben ik de voorbije twee maanden toch samengeteld zo’n tien dagen bezig geweest aan dit project. Ik ben gecontracteerd voor één nummer, en da’s eerder uitzonderlijk voor mij. Maar ik vind het wel fun!”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier