Goed nieuws voor Heule Conzee

De feesten op Heuleplaats worden niet gestoord door de werkzaamheden.
Redactie KW

Heule Conzee vindt toch plaats volgens de bekende formule en wordt omgetoverd tot ‘Eule Plage’

Naar aanleiding van werken op Heuleplaats dreigden de organisatoren van Heule Conzee heel wat veranderingen te moeten doorvoeren. Doordat de eerste fase van de werken twee weken vertraging oploopt, zou het evenement op vrijdag 14 juli noodgedwongen in een verkleinde versie moeten plaatsvinden.

Feestzone niet herschikken

Organisator De Griffioen stuurt dat gerucht nu de wereld uit. “We hebben afgelopen week goed nieuws gekregen. Er is een overeenkomst met het Kortrijkse stadsbestuur en de aannemer dat het deel tussen de Fruithoek en Slagerij Frederik en Inge zal worden afgewerkt tegen Heule Conzee op 14 juli”, zegt Mark Dewaele van De Griffioen, de vereniging die het evenement organiseert. “Er zal lichte beton worden gegoten zodat er tafels en stoelen kunnen staan én zodat wij er ook onze toogwagen kunnen plaatsen. Op die manier hoeven we de feestzone niet volledig te herschikken.”

“Heule Conzee vindt sowieso plaats volgens de bekende formule. De vier cafés nemen deel en wij zorgen voor kinderanimatie en muziek”, zegt Nancy Geeroms van De Griffioen. “Het feest vindt plaats op 14 juni en daarom hebben we gekozen voor het thema ‘le quatorze juilliet’. Voor de gelegenheid wordt Heuleplaats omgetoverd tot ‘Eule Plage’.” (NVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier