Gitse reuzen Moanday en Gitsy stappen in het huwelijksbootje

Gitsy en Moanday stapten zondagmiddag in het huwelijksbootje. © JD
Redactie KW

Zondagmiddag trouwden de twee Gitse reuzen Gitsy en Moanday.

Op het reuzenhuwelijk van Moanday en Gitsy waren tien gastreuzen van de omliggende gemeenten aanwezig: Aar-Thur uit Hooglede, Wanne uit Staden, Tijl en Nele uit Izegem, De Rosten van Kachtem, Zonne en Mane uit Roeselare, Sint-Elooi uit Meulebeke, Hapkin uit Kortemark, Celten de Trimard uit Langemark (Madonna).

Op zondag 13 september trokken ze om 10.30 uur van de sporthal naar het marktplein. De huwelijksplechtigheid werd om 11 uur aan de fontein voltrokken. Op zondagnamiddag volgde ‘Gits zing(k)t’. Dat gebeurde op de deuntjes van The Mini Maxiband.

Kermismaandag 14 september start om 18 uur met de kindergrime in het park. Omstreeks 19.30 uur begint op het marktplein het honeymoonparcours waarbij men op zoek gaat naar het droomkoppel van Gits.

De Gitse clown Lolo Cis zorgt voor animatie. De groep Guapa trakteert met een kindershow. Ron Jaluai brengt zowel een vlammenshow als bellenblazen. Tezelfdertijd kan je ‘Cirq Porecelaine’ van Cirqumstancia bewonderen. Om 21.40 uur krijgen we de reuzenballen- en snoepworp. Het reuzenkoppel kiest omstreeks 21.45 uur voor ‘Les Lacs du Connemara’ als openingsdans. Aansluitend krijgen we de prijsuitreiking van ‘Gits trouwt’. Om 22 uur barst het feest los met de Pancrase Station Crew. Om 23.15 uur volgt het vuurwerk. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier