Gezellige vakantiesfeer op PerplX festival

Een gezellige drukte ter hoogte van OC Marke. © Foto EDB
Redactie KW

PerplX, het festival van de verwondering, ging vrijdag van start met het Ontmoetingscentrum Marke als uitvalsbasis.

Nog tot zondagavond kan iedereen de sfeer opsnuiven rond OC Marke en zelfs enkele gratis voorstellingen meepikken. Het domein met gezellige terrassen middenin de groene long van Marke is vrij toegankelijk. Je kan een dagkaart of een ticket voor één of meerdere voorstellingen aankopen. De voorstellingen vinden plaats op één van de vijf podia op en rond het domein, in een loods in Marke, in CC Wevelgem, in Budascoop en in de schouwburg in Kortrijk. Voor de voorstellingen staan 10 bussen ter beschikking.

Circus

Op het terrein van OC Marke heerst er een gezellige drukte tussen de voorstellingen door. Er is eten en drank en alles wat een vakantiesfeer kan oproepen, is aanwezig. Verschillende voorstellingen zijn al afgelopen, maar er zijn voortdurend frisse kunstvormen waarvan je kan genieten. De laatste voorstelling van zaterdag begint om middernacht, en zondag staan verschillende artiesten vanaf de middag paraat om de aanwezigen te laten genieten en hen te verwonderen.

Coördinator Griet Descamps is tevreden dat er geen terugval is met de keuze die gemaakt werd naar circus over te stappen. “De zalen zitten bij de meeste voorstellingen vol. Soms zijn 1.200 mensen tegelijkertijd naar een voorstelling aan het kijken, weliswaar op verschillende locaties.”

De reacties die we hoorden waren ronduit lovend en sommige voorstellingen blijven nazinderen bij de aanwezigen. Naast mensen van bij ons zijn er mensen uit Tsjechië, Frankrijk, Engeland, Nederland, Spanje, Scandinavië, Duitsland en andere aanwezig. Door een strakke organisatie en meer dan 100 vrijwilligers loopt alles gesmeerd.

Er wordt bij PerplX gekozen om veel aan sociale economie te doen. “De opbouw van het festivalterrein en de tenten gebeurde door Aktractie, Waak en Constructief en de parkeerwachters zijn PWA’ers.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier