Gevonden: de enige klant van ‘DDT Oké Cars’

Robin Verrecas haalde zijn Volkswagen Polo bij DDT Oké Cars. Of dat laat zijn nummerplaat toch vermoeden... (GF)
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Robin Verrecas uit Oostkamp rijdt momenteel rond met de enige wagen van garage ‘DDT Oké Cars’ uit FC De Kampioenen. Of dat laat zijn nummerplaat toch vermoeden…

Sommigen zuchten bij de vele herhalingen van FC De Kampioenen, maar niet Robin Verrecas (22) uit Oostkamp. Voor hem kan de komische serie niet genoeg heruitgezonden worden. Nadat hij als student Publiciteit en Illustratie aan het Technisch Instituut Heilige Familie al het wedstrijd-shirt van FC De Kampioenen namaakte, komt hij nu opnieuw met een creatieve vondst op de proppen. Op zijn nummerplaathouder prijkt nu het logo van DDT Oké Cars, de garage van Dimitri De Tremmerie. Daarmee is hij eigenlijk de enige klant van een van ‘s lands bekendste garages.

Printscreens

“Ik betrap me er zelf op dat ik tijdens het wachten in de files of aan verkeerslichten altijd kijk naar de nummerplaten en de namen van de verschillende garages die eronder prijken”, vertelt Robin Verrecas. “Als grote fan van FC De Kampioenen vond ik het wel origineel om het logo op mijn Volkswagen Polo te hangen.”

“Jacques Vermeire vond het idee zo tof dat hij het gedeeld heeft met zijn duizenden fans op sociale media”

“Evident was het wel niet, want ik ben volledig vanaf nul moeten beginnen. Nergens vond ik het logo terug. Ik ben dan maar print screens beginnen te maken van de serie, om vervolgens zelf het logo volledig te reconstrueren.”

“Ondertussen heb ik via mail en Facebook al enkele vragen naar een soortgelijke plaat gekregen, maar de productiekosten liggen te hoog. Ik zou er al 500 moeten laten maken én verkopen vooraleer ik uit de kosten kom. Ik denk dus dat ik de enige zal blijven…”

Jacques Vermeire

FC De Kampioenen is voor Robin Verrecas vooral veel nostalgie. “Ik ben ermee opgegroeid, iedere zaterdag keken we ernaar”, aldus de zoon van Frank Valentino en Sandra Maeyens. “De humor van Jacques Vermeire vind ik fantastisch. Ik heb onlangs zijn verjaardagsshow bijgewoond en ik heb geen seconde een serieus gezicht kunnen opzetten. Hij heeft ondertussen ook mijn nummerplaat gezien. Hij vond het zo tof dat hij het heeft gedeeld met zijn duizenden fans op Twitter en Facebook.”

Robin Verrecas met zijn eigen ontworpen shirt van FC De Kampioenen, tijdens de recente fandag in Plopsaland. Voor hem herkennen we An Swartenbroekx (Bieke Crucke), zijn vriendin Debby Nijs, Johny Voners (Xavier Waterslaeghers) en Herman Verbruggen (Marcske Vertongen). (GF)
Robin Verrecas met zijn eigen ontworpen shirt van FC De Kampioenen, tijdens de recente fandag in Plopsaland. Voor hem herkennen we An Swartenbroekx (Bieke Crucke), zijn vriendin Debby Nijs, Johny Voners (Xavier Waterslaeghers) en Herman Verbruggen (Marcske Vertongen). (GF)

Accidentje

Robin Verrecas moest maandagavond ook echt naar de garage – zijn echte garagist wel te verstaan – nadat er iemand tegen de achterkant van zijn wagen reed. “Iemand wilde het logo eens van héél dicht bekijken, zeker? (lacht) Ik heb niet veel schade en gelukkig is de nummerplaat niet kapot. Dat was eigenlijk het eerste waar ik aan dacht.” (lacht)

De 22-jarige creatieveling, die eerder ook al de wedstrijdshirts van Cercle Brugge én een cd-hoes van Ian Thomas ontwierp, wil in de toekomst als zelfstandige vormgever beginnen. “Maar eerst wil ik nog enkele bijkomende cursussen volgen: om ook les te kunnen geven en om mijn skills in webdesign en Photoshop nog verder te verbeteren.”

(Olivier Neese)

>> www.facebook.com/RobinVerrecas

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier