Gèsman en Warhaus zetten OC De Lange Munte in vuur en vlam

Gèsman en Warhaus mochten het OC De Lange Munte met een knal inspelen. © TV
Redactie KW

Het concept van deze avond was simpel: lokaal talent laten aantreden in de vernieuwde zaal van OC De Lange Munte. Daar waar vroeger de Sint-Paulus kerk gehuisvest was, kan men nu een goed boek ontlenen of zich te laten gaan op andere feestelijke aangelegenheden. Dinsdagavond palmden Gèsman en Warhaus het podium van de gezellige zaal in.

De organisatie koos ervoor twee talenten uit eigen streek te laten aantreden en strikte Gèsman als voorprogramma en Warhaus als headliner. Een klein uurtje nadat de deuren van De Lange Munte openzwaaiden, begon Gèsman aan zijn ronde. “Ik kwam binnen, knielde en zei: ‘In de naam van de vader, de zoon en de heilige Gèsman’“, lacht Kristof Lazou van de band. “Meteen was de toon gezet voor de rest van de avond.

Moderne kerkelijke akoestiek

Op de vraag of men verwacht had dat het concert zo snel ging uitverkocht zijn was het bandlid eenduidig: “Dat er veel interesse ging zijn hadden we wel verwacht met zo’n headliner maar dat het op drie dagen ging gebeuren, gaat zelfs ons petje te boven.” Naast Kristof stond ook Lore Houzet. “De fantastische omgeving en goed bewaarde kerkelijke invloeden geven een unieke sfeer. Ook wanneer een concert bij daglicht plaatsvindt. De lichtstralen worden gebroken door de kleurrijke glaspartijen die bewaard bleven.”

Gèsman en Warhaus zetten OC De Lange Munte in vuur en vlam
© TV

Een terechte opmerking zo blijkt. Bezoekers die in de toekomst deze zaal zullen ontdekken, gaan volgens ons grote ogen trekken. Al helemaal eens ze de combinatie van het oude christelijke gebeuren en de gloednieuwe interpretaties van de akoestiek tot zich laten komen. Een ware streling voor het oog en oor.

Intrigerend

Iets na 21 uur mag ook Warhaus aantreden die een niet uitgesproken intieme set probeert te brengen naar zijn publiek. Met twee nieuwe bandleden aan zijn zijde waarschuwt zanger Maarten Devoldere dat foutjes menselijk zijn. We mogen hem gerust stellen: alles was perfect in orde.

Zo liet ook muziekliefhebber Dirk ons weten. “Ik woon hier in de buurt en ben uit nieuwsgierigheid eens komen neuzen. Het was niet de bedoeling om voor beide concerten te blijven maar de muzikanten wisten mij te intrigeren. Vanavond is de bar voorlopig mijn tweede thuis is geworden”, zegt hij lachend.

De organisatie van OC De Lange Munte had met dit concert een eerste klepper in haar programmeerboekje. Wij zijn alvast benieuwd wat ze nog meer voor ons in petto hebben.

(Tom Vanderghinste)

https://www.youtube.com/watch?v=jf1qb8CcqpA