Gerdy Deseyne schrijft een boek over ‘De Ware Liefde’

© Joke Couvreur
Redactie KW

Gerdy Deseyne van de Bidkapel der Heiligen heeft een boek uit. Daarin gaat hij op zoek naar de definitie van de ware liefde. “Dit boek is voor iedereen toegankelijk”, zegt hij.

Gerdy Deseyne (44) runt sinds 2007 de Bidkapel der Heiligen in de Vijverdamstraat 2 in Oostnieuwerke. Daar wordt drie keer per week een eredienst georganiseerd. Beroepshalve werkt Gerdy als chef-kok in een crèche.

Pure liefde

“Ik speelde al langer met het idee om een boek te schrijven over de ware liefde”, zegt hij. “Die gedachte resulteerde uiteindelijk in het werk ‘Zijn genot, geld, een geringe geloofsovertuiging en de actuele bezieling van de kerk te rijmen met De Ware Liefde ?’. Een lange titel, dat klopt, maar wel eentje die de lading helemaal dekt. In het boek gaat het immers over de drie ‘g’s’ genot, geld en geloof die bij veel mensen in het leven verweven zijn.”

Het boek kwam tot stand tijdens Gerdy’s eigen zoektocht naar ware liefde. “Veel mensen denken dat ze met de ware liefde bezig zijn, maar dat is louter instinctief”, vervolgt hij. “In onze maatschappij is het moeilijk om de pure liefde nog te vinden, want we worden constant afgeleid. Het is echter niet mogelijk om twee heren te dienen : het lichamelijke aspect en God zelf.”

Gerdy pakt de zoektocht met concrete voorbeelden aan. “In het boek vertel ik het verhaal van een schaal, waarin zand en water gegoten worden. Zand staat voor eigenliefde, terwijl het water voor ware liefde staat. De substantie wordt van onderuit verlicht, maar wanneer er te veel zand of eigenliefde aanwezig is, kan het licht niet meer schijnen. Die troebelheid moeten we vermijden.”

Gebed

De auteur hoopt dat wie het boek leest, tijd zal maken om alle dagelijkse beslommeringen even los te laten. “En daarvoor is gebed de perfecte manier”, onderstreept hij. “Dat ontdek je ook in het boek. Het is toegankelijk voor iedereen die even over het leevn wil bezinnen.”

Gerdy zelf is blij dat hij het boek geschreven heeft. “Maar ik zal pas tevreden zijn wanneer de boodschap zich heeft overgedragen. Ik probeer de mensen wakker te schudden.”

Een deel van de opbrengst gaat naar GoTogo, een organisatie die zich inzet voor de bevolking van het West-Afrikaanse land. “Met onze steun zullen er waterputten aangelegd worden, want water is een basisrecht voor iedereen.”

De eerste druk van 120 exemplaren gaat ondertussen vlot over de toonbank.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier