Gents viertal Elektrik Blue wint concours Burgrock

De Gentse band Elektrik Blue mocht de juryprijs in ontvangst nemen. © JVP
Redactie KW

Ook op zaterdag stroomde er heel wat volk naar de Burg in Brugge toe voor de twaalfde editie van Burgrock. Vanaf half vijf gaven vijf bands het beste van zichzelf tijdens een rockconcours. Mantis uit Maaseik ging met de publieksprijs lopen, terwijl Elektrik Blue, een vierkoppige band uit Gent, de prijs van de jury kreeg.

Tijdens Comma Rocks, een rocktalentenjacht van het Brugse jeugdhuis Comma dit voorjaar, werden door een deskundige jury vijf bands geselecteerd die naar Burgrock mochten doorstromen. “Een écht rockconcours is dit dan ook niet, want de vijf deelnemende bands overleefden al een preselectie”, zegt Sam Claeys van Burgrock vzw dat dit festival op het getouw zet. “Zie het eerder als een finale.”

Toch was er een wedstrijdformule aan verbonden, want zowel de jury als het publiek mocht een winnaar aanduiden. Het publiek raakte het meest vervoerd door Mantis dat hen met instrumentale postnoise en -rock omver blies. Het drietal trok naar huis met een geldbedrag van honderd euro geschonken door de Hogeschool West-Vlaanderen.

Al kon niet iedereen de set van Elektrik Blue smaken.
Al kon niet iedereen de set van Elektrik Blue smaken.© JVP

De jury kende de meeste punten toe aan Elektrik Blue, een Gents viertal dat heel wat funky invloeden door zijn set roerde. Zij krijgen een dag opnametijd in de studio van Bart Denaegel van Fuzzyopolis, een optreden volgend jaar op Burgrock in het voorprogramma van de afsluiter en een photoshoot van de de Burgrock-fotograaf.

Zaterdagavond werd Burgrock afgesloten door de punkers van Janez Detd.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier