Genieten geblazen op allereerste Vleteren Craft Beer Festival

11/06/17 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:00

Zaterdag en zondag organiseerden The Beer Pilgrims in samenwerking met Toerisme Vleteren en met de steun van de gemeente Vleteren hun allereerste Vleteren Craft Beer Festival (VCBF) op en rond de Sceure. Met de meer dan 2.000 bezoekers op de eerste dag bewees Vleteren de titel van 'groen Bierdorp' meer dan waard te zijn.

"En of de eerste dag van het festival geslaagd is. Kijk maar eens rond je: alleen maar lachende gezichten. Het antistressgevoel dat hier overal op het terrein heerst, is het beste bewijs." Tevreden woorden op de eerste dag van het festival uit de mond van voorzitter van The Beer Pilgrims én beste biersommelier Björn Baron. Hij vertelt: "In mijn ogen is de bierliefhebber het liefste volk: in tegenstelling tot de bierzuiper, geniet de liefhebber van bier, maar maakt hij geen ruzie na bier. Om dit publiek aan te trekken hebben we dan ook ons systeem navenant gemaakt: voor 20 euro krijgt de festivalganger een klein proefglaasje van 4 cl en 10 drankjetons. Stiepelzatte zuipers die omvallen of bierverspilling za...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!