Gemoedelijke sfeer overheerst in Finale Kunstbende

Groepsfoto met alle winnaars van de 16 e editie van de Finale van Kunstbende
Redactie KW

In de Schouwburg van Kortrijk vond deze namiddag de finale van de 16e editie van Kunstbende plaats. Uit de 10 voorrondes streden 250 finalisten uit 9 verschillende artistieke disciplines om winnaar te worden in hun discipline.

De West-Vlaamse deelnemers konden dan wel geen eerste prijzen verzilveren, toch mochten ze rekenen op een aandachtig en begeesterd publiek voor hun werk.

Jeugdige energie

De ouders van de deelnemers genoten ook van de finale en stonden volledig achter het project Kunstbende. Greta Vandevelde, mama van Klara Cornelis : “Er is veel ambiance in de zaal. Het is leuk om te zien wat de anderen gedaan hebben. Ook de energie die van deze jonge mensen uitgaat, vind ik enorm inspirerend. Het is een heel leuk initiatief.”

Ook de deelnemers zijn tevreden dat ze deelgenomen hebben aan het project. Louis Boucquet, drummer van de Izegemse band Maladroid : “Ik zou er heel zeker nog aan deelnemen, omdat er een heel toffe sfeer heerst.” De deelnemers hadden ook niet het gevoel dat ze in een finale zaten. Mauran Verbrugge : “Het voelt niet echt aan als een wedstrijd. Er heerst een gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer.”

Vijf liter varkensbloed

In de categorie Performance kon het publiek genieten van een heel gevarieerd aanbod acts, gaande van humor tot de uitbeelding van maatschappelijke problemen. Bij momenten werden de toeschouwers ook gechoqueerd. De act Hopeloos Onvolwassen van de groep Ridikul in de categorie Performance wist de zaal stil te krijgen. Annemarie Visser, mama van één van de drie meisjes : “De act gaat over abortus. Voor de uitbeelding op het einde hebben ze vijf liter varkensbloed gebruikt.”

Voor wie zich ook geprikkeld voelt om deel te nemen aan de 17e editie van Kunstbende, kan zich vanaf vandaag online inschrijven op http://inschrijven.kunstbende.be/ .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier