Geert Hoste mag als eerste nummer van Toon Hermans bewerken voor eindejaarsconférence

Redactie KW

Geert Hoste kreeg de toestemming gekregen om het lied ‘Méditerranée’ te bewerken.

“Toon Hermans schreef het nummer over de Middellandse Zee in 1957 en die zee zag er toen totaal anders uit dan in 2015”, vertelt de conferencier. “Ik moest er steeds aan denken als ik het voorbije jaar de bootvluchtelingen zag. Ik heb gevraagd of ik het aan de actualiteit mocht aanpassen voor mijn nieuwjaarsconference.” Tot nu toe werden dergelijke verzoeken afgewezen, maar Hoste kreeg het fiat van de ‘erven’ die waken over de artistieke nalatenschap van Toon Hermans.

https://www.youtube.com/watch?v=iSvzt_ehJRg

“Ik ben zo blij als een kind. Toon was een groot voorbeeld voor mij toen ik nog een klein jongetje was. Je moet het zien als Bart Peeters en Jan Leyers die een telefoontje krijgen van Yoko Ono om een song van John Lennon te bewerken.”

Geert Hoste zal het nummer brengen in zijn nieuwe conference als een ode aan Hermans, ter gelegenheid van de viering van 100 jaar Toon in 2016.

>> De nieuwe one-man-show Geert Hoste Jump, gaat in première in december en speelt in Antwerpen, Gent, Oostende, Hasselt en Brussel. Tickets via sherpa.be of op 070 25 20 20

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier