Geert Hoste en de lééglopende zaken

© Foto VRT
Redactie KW

“Naar een kookprogramma kijken is zoals naar porno kijken : je gaat dood van de goesting, maar je mag niet meedoen.” Dit werd ten kastele Cornette genoteerd als hét hoogtepunt uit de aflevering van ‘Geert Hoste en de lopende zaken’ van zondagavond. Ik geef toe : er kwam zelfs een lachje aan te pas. Het is bij dat ene gebleven…

Ik kan Geert Hoste alsmaar minder pruimen. Ja, op 1 januari kan ik ‘s avonds wel eens in uitgestrekte (en uitgetelde) toestand liggen kijken naar ‘s mans conférence op televisie, maar veel gegier en geschuddebol komt daar niet bij kijken. Veel gegeeuw en geschud-met-het-hoofd, dat wel. De programma’s die al een paar jaar zo’n nieuwe show mogen inleiden, zijn echter zowaar nog minder geestig. Goed voorzien van sarcasme zou ik dat bijna een topprestatie durven noemen.

Een van de wekelijks terugkerende ‘lopende zaken’ is de rubriek ‘Koken voor dieren’, waarin Geert Hoste het gezelschap krijgt van Sven Ornelis. Die is samen met veel kilo’s ook zijn goede smaak verloren, blijkbaar. Want waarom anders opdraven in dit… Wacht, ik zoek het juiste woord… Of nee, dat doe ik niet. Als Geert Hoste geen goeie grappen wil (kan ?) verzinnen, wat zou ik dan wél mijn stinkende best zitten doen ? Geert en Sven kookten deze week “voor de goudvis”, hahaha. “Een hartig dessert”, hihihi. Voor de goudvis hoop ik van harte dat het minder flauw smaakte dan de hele aanloop ernaartoe. Voor sfeer en gezelligheid een nul.

En het kon nóg bedroevender, neigend naar Siberische temperaturen (diep onder nul, voor alle duidelijkheid). Met dank aan Flor Koninckx die nieuwe verkeersborden van grappige (?) uitleg voorzag – Frank Deboosere heeft zich ook zo’n uitstapje gepermitteerd in ‘Vrienden Van de Veire’ en dat heeft precies één aflevering geduurd. Flors flauwiteitenkabinet wordt blijkbaar langer gedoogd. Waar zitten die onfrisse luitjes van het Vlaams Belang die ene keer dat je ze nodig hebt ?

En er passeerde nog volk aan de zijde van Geert Hoste : politici op de loopband, journalist Michaël Van Droogenbroeck (vormelijk stilaan het evenbeeld van Paul D’hoore)… Wat o wat bezielt die mensen om hierin op te draven ? Dat ze dáár eens een programma over maken. Daar zou ik nog liever naar kijken dan nog één keer naar dit.

(MiCo)