Geert Hoste bijt spits af in Helden van de Lach

© © VRT - Broektoe
Redactie KW

De meest succesvolle komiek die Vlaanderen ooit gekend heeft, praat voor het eerst vrijuit over zijn lange weg naar de top, zijn verslaving aan het applaus, zijn twijfels en talenten.


© © VRT – Broektoe

Vlaanderen houdt van comedy, in alle mogelijke verschijningsvormen. Stand-up comedians, cabaretiers en komieken hebben in het voorbije decennium stormenderhand de culturele centra veroverd, sommige zelfs festivals en het Sportpaleis. Ze hebben ook hun weg gevonden naar de televisie, niet alleen met de uitzending van theatershows maar ook naar spelprogramma’s en nieuwe formats. Vlaanderen lacht graag, en veel. Maar wie zijn de mensen die ons collectief aan het lachen brengen?

Broek toe

Helden van de lach is een reeks van zes programma’s, na Superstaar overigens de tweede productie van Broek Toe, het productiehuis van Gunter Lamoot, over de meest representatieve en invloedrijke humoristen van de laatste 50 jaar. Nu comedy een vak is geworden (en daardoor ook big business), en sommige comedians stilaan even populair zijn als pop- en sportsterren, is de tijd rijp voor een reeks volwaardige biografische documentaires over deze artiesten, al te vaak onderschat en opzij gezet als volks amusement.

De komende weken krijgen we nog Gaston & Leo, Jacques Vermeire, Alex Agnew, Nigel Williams en Wim Helsen geserveerd, beginnen doen we met Geert Hoste. De aflevering wordt royaal gelardeerd met fragmenten uit zijn vroege radio- en tv-carrière en meer dan 20 jaar onemanshows, en gesprekken met vrouwlief Véronique Puts, vrienden en collega’s als Aimé Van Hecke, Michael Van Peel, Ivan De Vadder en Yves Leterme.

(FV)

>> Helden van de Lach, om 20.37 uur op Canvas