Geen MIA’s voor West-Vlaanderen? Verzacht hier de pijn met onze topartiesten

© BELGA
Redactie KW

Samen met Deezer stelden we een playlist samen met toptracks van de beste West-Vlaamse band.


© BELGA

Op de achtste editie van de Music Industry Awards (MIA’s), de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen, was Stromae opnieuw de grote winnaar: hij verzilverde vier van zijn vijf nominaties. Hij won in de categorieën Pop, Solo Man, Videoclip (Ta Fête) en Live act. Nieuwkomer Oscar and The Wolf kon drie van de zes nominaties verzilveren. De popband won in de categorieën Doorbraak, Alternative en beste Album (‘Entity’). Gabriel Rios kon twee van zijn vijf nominaties verzilveren. Hij kreeg de MIA voor Auteur/Componist en voor ‘hit van het jaar’ met Gold. Triggerfinger won z’n zevende Mia ooit en de derde in de categorie Groep. Christoff won voor de derde keer in de categorie Vlaams Populair. Bart Peeters was de winnaar in de categorie Nederlandstalig, waar onder meer Yevgueni en Het Zesde Metaal de duimen moesten leggen. Selah Sue won dan weer in de categorie Solo Vrouw, eveneens haar vierde MIA.

Geen MIA's voor West-Vlaanderen? Verzacht hier de pijn met onze topartiesten


Netsky tenslotte, won in de categorie Dance. Mauro Pawlowski won in de categorie Muzikant en Arsenal in de categorie Artwork.

West-Vlaanderen

En de West-Vlamingen? Die moeten het doen met de MIA voor artwork van Arsenal dit jaar. Geen nominaties in deze editie immers voor Flip Kowlier, Goose, Balthazar of Ozark Henry, en Het Zesde Metaal, Hannelore Bedert, Yegueni en Kenji Minogue wisten hun kansen niet te verzilveren. Een spijtige zaak, al had Sarah Vandeursen van Kenji Minogue eigenlijk nog een extra MIA voor uitzinnigste outfit verdiend.

Nu, niet getreurd, dan duiken we gewoon even in onze rijke muziekgeschiedenis :