Geen kandidaten voor Blokken uit Lo-Reninge, Staden en Spiere-Helkijn

Tot op heden geen deelnemers uit Lo-Reninge voor het spelprogramma Blokken, maar wel inwoners van de gemeente in het publiek.
Redactie KW

Op Een werd onlangs de 5000ste aflevering van het spelprogramma Blokken uitgezonden. De voorbije 23 jaar waagden 6.520 kandidaten hun kans. Opvallend: daar zat tot op heden geen enkele inwoner uit de West-Vlaamse gemeenten Lo-Reninge, Staden of Spiere-Helkijn tussen.

Lo-Reninge, Staden en Spiere-Helkijn vormen samen met Baarle-Hertog, Drogenbos, Herstappe en Horebeke de enige zeven Vlaamse gemeenten waarvan nog nooit een inwoner door quizmaster Ben Crabbé op de rooster werd gelegd. Het ligt nochtans niet aan een gebrek aan potentiële deelnemers.

“Niet door selectie”

Zo organiseert de feestcommissie van Lo op zaterdag 16 december een quiz, een tweejaarlijkse traditie. Ook in Reninge vindt naar aanleiding van de kermis elk jaar in september een quiz plaats. Zo’n vijftig quizploegen nemen daaraan deel. En voetbalploeg SK Staden organiseerde in november pas een quiz.

“We kregen al kandidaten uit die gemeenten, maar er raakte nog nooit één door de selectie”, laat de productieploeg van Blokken weten. In het publiek zitten wel regelmatig inwoners uit bovenvermelde ‘Blokkenloze’ gemeenten. Zo bracht Okra Reninge-Noordschote onlangs nog een bezoek aan Blokken.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier