Geen bieders voor gekruisigde Jezus van Ensor op veiling in Brugge

Redactie KW

Het werk ‘Le Christ Crucifié’ van Ensor bleef woensdag onverkocht op de tweede dag van de driedaagse veiling bij Carlo Bonte in Brugge.

Thema van de tweede dag was ‘Westerse kunst’. In tegenstelling tot dinsdag waren er nu vrijwel geen Aziatische gezichten in de zaal maar was wel de top van de West-Vlaamse kunstwereld aanwezig. Uitkijken werd het naar de twee blikvangers: ‘Damesportret’ van Joseph Denis Odevaere en het schilderij ‘Le Christ crucifié’ van James Ensor. Dat laatste kunstwerk werd in 1983 nog samen tentoongesteld met ‘De Intrede van Christus in Brussel’.

Geen bieders voor gekruisigde Jezus van Ensor op veiling in Brugge

Het instelbedrag van de Odevaere bedroeg 3.000 euro. Het portret werd uiteindelijk verkocht voor 12.500 euro. Voor de Ensor was de inzet op 80.000 euro gesteld, maar niemand in de zaal stuurde of gaf een bod. Carlo Bonte betreurt het dat er geen hoger bod kwam en hield daarom het bod in. “Er is nochtans heel wat publiciteit voor de verkoop van deze Ensor geplaatst, zowel nationaal als internationaal. We hebben ruim geïnvesteerd in een internationale campagne. Zo is er een mailing gebeurd naar alle musea zowel nationaal als internationaal en is er ook heel wat advertentieruimte voor gekocht.”

Maar zonder succes dus.

(MDW)