Ganzen zorgen voor extra spektakel op straatmuziekfestival Damme

Met de Ganzenfanfare lokt Damme een gezellige en ludieke straatmuzikantengroep. © GF
Redactie KW

Naast de vele straatmuziekgroepen, een vuurspektakel en de gezellige foodtrucks komt nu ook een ganzenfanfare op 2 juli naar Damme afgezakt. Het straatmuziekfestival is gratis toegankelijk.

Het straatmuziekfestival staat voor het vierde jaar op rij garant voor sfeer en kwalitatieve straatgroepen. Dit jaar wordt opnieuw ingezet op beleving van verschillende locaties en sferen. Zo komt de tuin van Huyse de Grote Sterre in de sfeer van ‘La douce France’ en zorgt Lights in Motion voor een vuurspektakel.

Maar om het hele centrum van Damme bij de festiviteiten te betrekken zal met tromgeroffel, gefluit en gegak ook een Ganzenfanfare die avond door de stad marcheren. Deze unieke en fabelachtige combinatie tussen mens, muziek en rasechte Toulouser Ganzen betovert jong en oud als ze voorbij flaneren.

“Met deze vrolijke, ludieke en vooral diervriendelijke act gebaseerd op de eeuwenoude traditie van het ganzenhoeden willen we nog meer Dammenaars en bezoekers betrekken bij ons straatmuziekfestival waarmee we ondertussen traditioneel de zomer in Damme inzetten” zegt burgemeester Joachim Coens. “Nu nog duimen voor prachtig zomerweer.”

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier