Gallery Boon in Knokke toont en verkoopt René Magritte

Redactie KW

Voor de derde editie van hun jaarlijkse verkooptentoonstelling ‘Masters of art: from impressionism to abstract art’ pakt Boon Gallery in Knokke uit met een eerbetoon aan René Magritte. Zes uitzonderlijke werken zullen in de badstad van 3 augustus tot 20 augustus getoond worden. Dat meldt de kunstgalerie maandag.

Het is op 15 augustus exact 50 jaar geleden dat de Brusselse surrealistische kunstenaar René Magritte overleed. Daarom staat de verkooptentoonstelling van Boon Gallery dit jaar in het teken van de schilder. Niet minder dan zes topwerken verhuizen even naar Knokke-Heist, waaronder ‘Les perfections célestes’ en ‘Le Baiser’, waar een prijskaartje aan vasthangt van vijf miljoen euro.

Maar de verkooptentoonstelling toont ook nog andere topwerken van Joan Miro, Pablo Picasso, Kees Van Dongen, Rembrandt Bugatti en Paul Delvaux. Vorig jaar wist Boon Gallery nog uit te pakken met topstukken van Paul Gauguin en Camille Pissarro. En in 2015 had de galerie drie topstukken van Claude Monet die voor de eerste keer op de markt kwamen.

(Belga – Foto Flickr)