Gabriel Rios misnoegd na optreden op Labadoux in Ingelmunster

Gabriel Rios had wel een goede interactie met het publiek vooraan, maar achteraan in de tent bleef het rumoerig. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Vrijdagnamiddag begon in Ingelmunster de 28ste editie van het Labadoux Festival.

De openingsdag was een succes. Niet enkel door het mooie weer, maar ook door de grote opkomst en de sterke affiche. Op vrijdag kon het publiek genieten van onder andere de muziek van Daniel Champagne, The Young Folk, maar ook van Jasmien Aernout uit Oostrozebeke, die iedereen wist te verrassen. De zangeres trad op in een bomvolle clubtent en mocht zelfs terugkomen voor een bisnummer. Backstage gaf ze toe dat het voor haar een superoptreden was én dat was het ook.

Luidruchtig publiek

Gabriël Rios vond dan weer dat het publiek in de concerttent een beetje te luid babbelde. De zanger vroeg op een beleefde manier om het wat stiller te houden, maar helaas lukte dat niet volledig. Gabriel had wel een goede interactie met het publiek vooraan, maar achteraan in de tent bleef het rumoerig. Op een festival is het toch maar logisch dat het publiek luidruchtiger is dan in een cultureel centrum.

Het maakte Gabriel blijkbaar niet gelukkig, want al na 50 minuten bedankte hij het publiek zonder bisnummer om even later backstage toch even zijn ongenoegen te verkondigen tegen de organisatie. “Het publiek kwam van The Young Folk en de adrenaline gierde nog door hun lichaam. Zo kwam dat publiek ook toe in de concerttent. De meeste mensen hebben toch wel genoten van zijn optreden“, zegt één van de Labadoux-verantwoordelijken over het optreden van Gabriel Rios.

Bevergem Live als topact zaterdag

Labadoux moet zeker niet wakker liggen van het incident, want op vrijdagavond was er veel volk en de weergoden geven voor zaterdag en zondag stralend weer, zodat je op vlak van weer dit jaar niet zal kunnen klagen. Op zaterdag staat onder andere Het Zesde Metaal (16.15 uur), Paradanszo (17 uur), I Muvrini (20.30) en Bevergem Live (23 uur) op het podium. Op zondag is er ook de hele dag veel te beleven, met als afsluiter Urbanus & De Fanfaar (19 uur) en dj Desperado (20.30 uur).

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier