Frontline Festival in Zonnebeke viert vijfde verjaardag

De vijfde editie van het Zonnebeekse Frontline Festival lokte heel wat dance-, house- en techno-liefhebbers. © AD
Redactie KW

Zaterdag 9 augustus vond de jubilieumeditie van Frontline Festival plaats. Voor het vijfde jaar op rij pakte de organisatie uit met een affiche waar zowel nationale als internationale dj’s de pannen van het dak speelden.

Het plein naast OC ‘t Zonnerad werd voor één dag terug omgetoverd tot dé festivallocatie voor de house-, retro- en technoliefhebbers en de fans van de commerciële dance-music. Om 14.00 uur werden de deuren geopend en trokken de eerste dj’s al het festival op gang. Bij deze vijfde editie werd opnieuw veel aandacht besteed aan de inkleding en het decor.

Naast een indrukwekkend klank- en lichtspektakel maakten de verschillende eet- en drankgelegenheden het plaatje compleet. Met een een slow cooking stand waar onder andere Jack Daniels-burgers en spare-ribs werden geserveerd, treedde de organisatie ver buiten de traditionele festivalgerechten. In de namiddag konden graffiti-artiesten hun creativiteit de vrije loop laten gaan op een daarvoor voorziene muur, wat prachtige resultaten opleverde.

De grote publiekstrekkers waren Dj HS en Marco Bailey, voor vele bezoekers echt jeugdsentiment. (dcz/foto dcz)