Frietrock in Ieper in de bres voor de MS-Liga

Redactie KW

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 september 2014 wordt het Alphonse Vandenpeereboomplein in Ieper weer ingepalmd door het gratis festival Frietrock.

Het festival ontstond in 2009 in het kader van Music for Life en is ondertussen al aan zijn zesde editie toe. Op korte tijd groeide Frietrock fenomenaal. Als officieuze afsluiter van het Belgische festivalseizoen staat Frietrock garant voor twee dagen pure rock-‘n-roll, met in het verleden al grote namen zoals The Kids en Fischer-Z als headliners.

Ook dit jaar sieren enkele groepen van formaat de affiche. Op vrijdag trapt het lokale Free Llama het festival op gang, waarna eerst Magnetica, dan Rock me ABBA! (UK) en als laatste For Use de sfeer er mooi inhouden. Op zaterdag staan Ivory Grand, ID!OTS, Kraantje Pappie (NL) en niemand minder dan Vive la Fête op het podium. De Dilbeekse coverband Les Truttes sluit het festival in stijl af met een heus licht- en muziekspektakel.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt ook nu weer een deel van de opbrengst van de drankverkoop aan het goede doel geschonken. Voor deze zesde editie is dat de MS Liga Vlaanderen.

(HV)