Freddy Demeyere van Lester & Denwood overleden in Koekelare

Redactie KW

Freddy Demeyere maakte destijds furore met de band Lester & Denwood.

Lester & Denwood stond wekenlang in de binnen- buitenlandse hitlijsten. De groep bestond uit twee neven: Charles Dumolin en Freddy Demeyere. Freddy werd in 1977 vervangen door Roland Vanblaere. Charles en Freddy groeiden samen op in Koekelare.

“We hadden een zorgeloze kindertijd vol kattekwaad en fantasie. Toen Freddy zijn eerste muziekgroepje had, wilde ik niet achterblijven. Ik leerde gitaar spelen en maakte ook liedjes. Freddy maakte mij wegwijs in de wereld van muziek. De tijdsgeest van de jaren 60 vonden we fascinerend. De transistorradio bracht overal dezelfde muziek met de boodschap ‘love & peace’. Nieuwe frisse geluiden met hoopvolle teksten brachten een jonge generatie mensen samen”, blikt Charles terug.

“Toen mijn eerste duo Demsey & Dover op het einde liep, was het meer dan logisch dat ik Freddy contacteerde. Zo zag Lester & Denwood het levenslicht. We reisden de helft van Europa af en gooiden hoge ogen in de hitlijsten. Het aantal televisieoptredens in binnen- en buitenland was niet bij te houden. Het heengaan van Freddy komt aan als een dief in de nacht”, zegt Charles nog weten.

(FJA/MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier