Freaky Friday is er weer in Staden

Redactie KW

Dat de Stadense Chiromeisjes weten wat fuiven is, merken we elk jaar opnieuw als ze in februari hun “Freaky Friday” organiseren. Dit jaar is dat niet anders.

De aspiranten en de leidsters gaan er opnieuw een lap op geven. Leidster Mathilde Vermeersch gaf ons graag wat meer uitleg.

“Vrijdagavond 17 februari wordt het Blommenhof op het Guido Gezelleplein inderdaad weer the place to be. We starten al om 19 uur met een kinderfuif. Deze duurt tot 20u30. Per kindje betaal je vijf euro, daarvoor krijgt je kleine pagadder anderhalf uur dansplezier en een drankje aangeboden. Om 21u30 gaat dan de versie voor de iets oudere jeugd van start. Een kaartje in voorverkoop kost vier euro, je kan ze verkrijgen bij alle aspiranten en leidsters. De avond zelf betaal je vijf euro. We voorzien enkele speciale drankjes, zo zal je kunnen genieten van een Strong Bow, een gerenomeerd cidermerk, of van een Aspi-tail, waarvan de samenstelling reeds decennia lang een goed bewaard Chirogeheim is” lacht Mathilde.

Drie DJ’s

“Om iedereen op de dansvloer te krijgen hebben we dit jaar niet minder dan drie verschillende DJ’s ingehuurd. Van 21u30 tot middernacht is Mr. Majar aan zet, daarna gaat DJ Gramaphon twee uur het beste van zichzelf geven, van 2 tot 5 zal DJ Ootentiek nog drie uur het Blommenhof op zijn grondvesten laten daveren.”

“De organisatie berust dit jaar in de handen van de aspi’s : Maxime Pype, Auke Bruneel, Marthe Bernaert, Anne-Fleur De Loof, Jana Verlinde, Paola Stöhr, Michelle Dewulf en de leidsters Jade De Loof, Amelie De Loof en mezelf. De opbrengst van de fuif gaat integraal naar ons hoogtepunt van het jaar : het kamp. Met de opbrengst hopen we de voorwacht en de tweedaagse te kunnen financieren. Het kamp vindt dit jaar plaats van 21 tot 31 juli in Bocholt. We hopen om met zoveel mogelijk van onze ruim honderd leden de verplaatsing naar Limburg te kunnen maken. Die leden worden begeleid door vijftien leidsters en een volwassen begeleidster. Voor de aspi’s en hun leiding wordt het trouwens een hele uitdaging, want we gaan de ruim 240 km tussen Staden en Bocholt met de fiets afhaspelen” eindigt Mathilde vol enthousiasme.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier