Frans Masereel in Mu.ZEE

Redactie KW

Tot 3 september loopt in Mu.ZEE in Oostende de tentoonstelling ‘Frans Masereel en hedendaagse kunst: verzet in beelden’.

Mu.ZEE presenteert meer dan 150 kunstwerken waaronder tekeningen, grafiek en schilderijen van de in Blankenberge geboren Frans Masereel in confrontatie met het werk van 10 hedendaagse kunstenaars en hun maatschappelijke betrokkenheid.

Verwacht geen klassieke chronologische retrospectieve: deze zowat belangrijkste graficus en houtsnijder uit de 20ste eeuw wordt in deze tentoonstelling vooral geportretteerd omwille van zijn politieke engagement zijn pacifisme en maatschappijkritiek. In een drieluik van zalen belichten curator Ilse Roosens de thema’s: Maatschappijkritiek, De stad en De Mens. De curator creëert ook de dialoog met 10 hedendaagse kunstenaars uit het Midden-Oosten, Afrika en Amerika die vandaag ook nog hun activisme belijden via de beeldende kunst. Bij de expo hoort de gelijknamige catalogus samengesteld door Ilse Roosens en Adriaan Gonnissen. Romestraat 11 Oostende, iedere dag van 10 tot 18 uur. Dicht op maandag.

ML

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier