Franky II nieuwe Prins Carnaval in Blankenberge

Redactie KW

Op het 60e Prinsenbal in het Blankenbergse Casino is zaterdagnacht de 49-jarige dokwerker Franky Clevers verkozen als Prins Carnaval 2018

De carnavalsvereniging van Franky Clevers is de Spartaboys. “Het is een eerlijke, sportieve strijd geweest. Heel plezant, maar ook wel zwaar”, klinkt het na een korte nacht. “De afgelopen weken heb ik zo’n beetje in een roes beleefd.”

Erejonker Tom Roose

Franky II nam de scepter over van Prins Carnaval 2017 Kevin I (Kevin Koekoekx). Franky’s tegenkandidaat was Tom Roose (37) van De Tirolertjes. Hij werd erejonker. “Met moeite een uurtje geslapen vannacht, maar de verkiezingsstrijd was fair en plezant. Ik heb heel wat nieuwe mensen leren kennen”, aldus Roose. Hij is medezaakvoerder van Bistro De Sloepe.

Het zestigste Prinsenbal was volgens Carlos De Deyne, voorzitter van de Confrérie van de Leute, een bijzonder geslaagde editie. “Een fantastische ambiance. Jong en oud vierden samen. Kortom: carnaval zoals het moet zijn.”

Rote Funken

Op de receptie in het stadhuis zondagmiddag was er ook een delegatie van de Duisburgse carnavalsvereniging Rote Funken aanwezig. Met deze vereniging is Blankenberge al sinds ’62 verbroederd. Daarna volgde een kleine optocht door de stad en het kippenfestijn in Bistro De Perse.

Op zaterdag 10 februari wordt de nieuwe carnavalsprins in het stadhuis officieel aangesteld. De dag erna volgt dan de jaarlijkse hoogdag van carnaval. De stoet trekt dan door de straten en er is ook de rondo met koekenworp op het Manitobaplein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier