FOTOSPECIAL Het Witte Paard viert ’80 jaar Celebration’ met veel glitter en glamour

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het Witte Paard in Blankenberge bestaat 80 jaar en dat wordt tot en met maandag 5 september gevierd met veel glitter en glamour. De muzikale hoofdact is Rob De Nijs uit Nederland, maar dé uitschieters zien we in de internationale acts. De Schot Steve Eleky bijvoorbeeld die al 20 jaar dezelfde act brengt en die zelfs op het hoogste podium stond in het Festival de Monte Carlo. Straffe mijnheer, die heel de zaal plat kreeg van het lachen.

Vliegensvlug omkleden

Er passeren twee rode draden doorheen deze show, namelijk dat de ‘baas’ van Het Witte Paard (maar gespeeld door Peter Thyssen) meedoet in zijn eigen show, naast de zoektocht naar Rob De Nijs. De opening was ook iets anders in vergelijking met de voorbije jaren. Vroeger begon men altijd met een mooi nummer en in mooie kostuums, deze keer mocht Peter Thyssen vertellen over zijn Witte Paard. Dit item duurde maar mijn mening wel een beetje lang, waarna uiteindelijk eerst zangeres Daisy, daarna de voltallige groep met dansgroep een passend nummer brachten rond 80 jaar Het Witte Paard.

En dan kwam de internationale Martyn Chabry, dochter van de wereldberoemde clown Toto Chabry, op het podium. Muzikaal kon ze zeker iets, maar heel wat mannen zullen jaloers zijn op de manier waarop ze zich in één fractie van een seconde kon omkleden. “Was dat maar mijn vrouw”, hoorden we iemand uit het publiek zeggen. Waarna hij eraan toevoegde : “Mijn vrouw staat een half uur in de badkamer vooraleer ze is aangekleed.” Wat Martyn bracht, was een sterk staaltje van vooral ‘snelheid’. Van een galajurk tot een pikant pakje, in één, twee, drie had ze het aan.

Billenkletser

Daarna kwam Deborah uit Wortel alias Nele Goossens vertellen over haar hobby’s. Dat blijft nog altijd lachen geblazen, zelfs na meerdere jaren. Positief was nu ook de grote projectie op het scherm, waardoor HWP op die manier ook beelden kon brengen uit het verleden, maar ook bijkomende beelden die perfect passen bij wat Deborah te vertellen had. Daarin had het team enorm veel tijd gestoken en ze brachten op die manier zelfs ook een reclamefilmpje in beeld, kwestie van de sponsors ook blij te maken.

Een sketch rond loge twee waarin Rob De Nijs zat, maar waaruit Patrick Onzia en Daisy Thys kwamen was mooi, maar geen billenkletser. Er volgde opnieuw muziek om uiteindelijk toe te komen aan de Schot Steve Eleky, die al 20 jaar dezelfde act brengt en die ook ooit op het Festival de Monte Carlo succesvol was. Wat die man bracht qua ludieke goocheltrucs, kan je onmogelijk beschrijven. Deel één werd afgesloten met een Prince-medley in bijhorende klederdracht.

Veel muziek

Na de pauze – die slechts een half uurtje duurde, ideaal – mocht Peter Thyssen terug beginnen. En daarna zette Nele Goossens zich achter het drumstel : “Mijn act, maanden aan voorbereid“, zei ze. Er volgde een Phil Collins-medley en ook Steve Eleky kwam een tweede keer op het podium. Opnieuw met succes. Ballenspecialist Rafaël De Carlos uit Cuba hield het publiek met zijn snelheid in de ban. Na het applaus was er opnieuw muziek met Earth Wind & Fire in bijhorende passende kledij en in een schitterend decor. Daarna begon er terug een medley, waarna het lied Jan Klaassen de Trompetter van Rob De Nijs werd uitgebeeld.

Eindelijk vonden Nele, Daisy en Laura Seys dé Rob De Nijs, die vijf nummers bracht. Malle Babbe was bingo. Het publiek stond recht, zong mee en het dat deed Rob ongetwijfeld veel deugd. Na Rob werd de show afgesloten door de volledige groep, inclusief de dansers. Er waren veel pluimen te zien, maar dit niet enkel op ‘t einde. Tijdens de volledige show kwam de dansgroep regelmatig met een andere pluimenoutfit op het podium. Als toetje werd Peter Thyssen in een feesttaart uit het dak naar beneden gelaten, waarna er veel slingers in het publiek werden geschoten.

Minder humor, meer medley

Het Witte Paard ’80 jaar Celebration’ is een show die je zeker en vast gezien moet hebben. Opvallend was dat – in vergelijking met de voorbije jaren – het accent minder lag op de humor, maar nu wel op internationale acts en veel muziekmedleys. Regisseur Jos Dom zorgde voor een ‘andere HWP-paard-show’. Op die manier waaide er eens een nieuwe wind doorheen deze show. Het Witte Paard is moderner geworden. Niet in de zaal – want daar blijft het decor met de oude stoelen en tafels behouden, en blijft iedereen ook heel dichtbij elkaar zitten – maar wel qua showgedeelte, decor en belichting. Een pluim voor het hele team. Wij genoten ervan en we waren lang niet de enige.

Onze punten ? 9 op 10 !

(Padi)

Tot en met maandag 5 september worden er nog shows gehouden in HWP, Vissersstraat 53 in Blankenberge. Info of tickets via www.witte-paard.be, 050 41 11 00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier