Fotograaf uit Oudenburg haalt brons op wedstrijd in China

Fotograag Pieter Clicteur is goed vier jaar bezig als beroepsfotograaf. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Pieter Clicteur heeft op de fotowedstrijd van de China International Digital Photography Art Exhibition de derde plaats behaald op meer dan 4.500 inzendingen.

De China International Digital Photography Art Exhibition was aan de vijfde editie toe. De meer dan 4.500 inzendingen werden verdeeld in twee secties: kleur en monochroom. Per sectie werden telkens prijzen uitgereikt in vier secties. In de sectie RPS won Pieter Clicteur een bronzen medaille. Daar werden de prijzen gejureerd door de Royal Photography Society, de Britse beroepsvereniging van fotografen.

De winnende foto op de vijfde de China International Digital Photography Art Exhibition fotowedstrijd.
De winnende foto op de vijfde de China International Digital Photography Art Exhibition fotowedstrijd.© Pieter Clicteur

Foto met mystieke uitstraling

“De foto die ik inzond is een studioportret dat ik maakte in samenwerking met Anne-Sophie Conickx, een make-up artieste uit Leuven met wie ik geregeld samenwerk”, vertelt hij. “Het model is Aleksandra Zharikova. Ik maakte een aantal portretten van een van de modellen, omdat ik de make-up en belichting daarvoor ideaal vond. De mystiek die de foto uitstraalt paste perfect in de totale sfeer van het concept. Het beeld kreeg dan ook de gepaste titel ‘The Silent Enigma’. Na het uitbrengen van mijn eerste boek heArt en het behalen van mijn EP-kwaliteitslabel is dit een nieuw hoogtepunt in mijn carrière”, klinkt het bij de fotograaf.

(MF)