Fotograaf brengt ode aan gecontesteerde Rock Strangers in Oostende

Redactie KW

De Rock Strangers, het meest gefotografeerde monument van Oostende, laat ook de Oostendse fotograaf Valère Prinzie niet onberoerd. Hoe hij als beeldcomponist die gecontesteerde installatie in zijn lens vangt, kan je nu zien in de inkomhal van de stadsbibliotheek.

De Rock Strangers, tot afbladdering en verkleuring veroordeeld, blijven voor commotie zorgen en verdelen Oostendenaars en passanten in een fanatiek voor of tegen de installatie. “Zelf vind ik Quinzes installatie geslaagd en is de kunstenaar in zijn opzet gelukt omdat hij met zijn beelden de confrontatie aangaat met de zeedijkarchitectuur en discussie en interactie bij de toeschouwers wil uitlokken”. Valère Prinzie vermoedt dat de Rock Strangers zowat het meest gefotografeerde monument in de stad is. “Ook voor mij is het een makkelijk onderwerp: er is altijd wel wat beweging tussen en rond de beelden, hun rode kleur zorgt voor een fotogeniek contrast en ook de weersomstandigheden leveren telkens een ander decor.”

En de fotograaf weet als componist van verrassende composities de poëzie van zoveel brute, metalen monolieten in zijn lens te vangen. Dus, ook wie de blokken verwenst, kan best gecharmeerd raken door Prinzies foto’s, want meer dan techniek, apparaat en toeval bepaalt het opmerkzaam oog van de fotograaf voor een minuscuul detail of een onverwacht contrast het verrassende eindresultaat. Nog tot 28 november. Gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de bieb en in een organisatie van de dienst Cultuur.

(ML – foto ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier