Fotofestival brengt Mexico-stad en Belgisch talent naar Knokke-Heist

Redactie KW

Zeven weken lang, van zondag 20 maart tot en met zondag 8 mei, is het werk van wereldwijd gerenommeerde fotografen gratis te bewonderen in Knokke-Heist.

Fotofestival Knokke-Heist focust dit jaar met de openluchttentoonstelling ‘Mexico Megalopolis’ op Mexico en zijn hoofdstad Mexico-stad. Op monumentale installaties in Knokke-Heist en langs de Zeedijk worden foto’s van twaalf hedendaagse Mexicaanse en westerse fotografen getoond. Ze laten de bezoeker op een unieke manier de veelzijdigheid van Mexico-stad beleven. Uithangbord van de tentoonstelling en festivalambassadrice is Graciela Iturbide, één van de meest invloedrijke Latijns-Amerikaanse fotografen.

Indoor geeft Knokke-Heist met de tentoonstelling ‘Unknown Masterpieces’, een platform aan zestien onbekende, jonge talenten uit België. Vier andere Belgische fotografen zijn op dit moment in Mexico-Stad. De nieuwe beelden die ze daar maken, zijn in real time te zien op een media wall in Cultuurcentrum Scharpoord aan het Maxim Willemspad 1 in Knokke-Heist.

(DM – Foto DM)