Foto-expo ‘TeGeN-|OvEr De ZeE’ in de Nieuwe Gaanderijen

V.l.n.r. directeur Cultuur Martine Meire, Cultuurschepen Bart Plasschaert, fotograaf Frans Kenis en Annelies Dierickx-Visschers, projectcoördinator bij de dienst Cultuur (Foto ML)
Redactie KW

De foto-expo ‘TeGeN-|OvEr De ZeE’ belicht ook letterlijk het Oostende waar mens, stad en zee elkaar vinden.

Oostende blijft als Stad aan Zee een boeiende biotoop voor kunstenaars en dus ook fotografen die zich laten inspireren door de nooit vervelende wisselwerking tussen een metropool en een altijd wisselend natuurelement. Al decennia is Kempenaar Frans Kenis gefascineerd door het stadsritme en alle afleidingen die de onmiddellijke nabijheid van de zee er creëert. De tentoonstelling is een impressie van het materiaal dat hij in een tijdspanne van meer dan 30 jaar bij elkaar zocht en het Oostende belicht waar mens, stad en zee elkaar altijd opnieuw vinden.

Zwart-wit foto’s zorgen voor kortverhalen met een open einde die de kijkers ruimte voor improvisatie laten. Frans Kenis, geboren en getogen in Geel, is fotograaf van opleiding. Hij evolueerde van productfotograaf en portrettist ook naar stedenbouwkundige onderwerpen en sociale fotografie. De openluchtexpo ‘TeGeN-|OvEr De ZeE’ loopt tot en met 15 november en valt te genieten in de Nieuwe Gaanderijen, aan de Zeedijk in Oostende. Deze expo, een organisatie van de Cultuurdienst en de fotograaf zelf, is gratis.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier