Foto Boma en Pfaff gestolen op expo FC De Kampioenen in Oostende

© VRT
Redactie KW

Op de tentoonstelling FC De Kampioenen in de Kursaal werden enkele attributen uit de populaire tv-serie gestolen. Onder meer het ingekaderde fotootje van Balthazar Boma met Jean-Marie Pfaff veranderde van eigenaar.

De tentoonstelling FC De Kampioenen in de Kursaal werd een groot succes. Maar liefst 50.000 bezoekers kwamen zich vergapen aan de decors van de populaire tv-serie. Sommige mensen konden echter niet weerstaan aan de verleiding om een aandenken mee naar huis te nemen. Zo verdween het ingekaderde fotootje van Balthasar Boma met Jean-Marie Pfaff uit het bureau van de worstenfabrikant. Boma speelde ook een uniek kostuumvest kwijt. Verder veranderde een voetbaltrofee, die dikwijls in de afleveringen te zien was, tijdens de tentoonstelling van eigenaar. De spullen verdwenen al eind juli.

„Wij gaven die diefstallen aan bij de Oostendse politie, maar er is nog niets teruggevonden”, zegt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt. „Op de tentoonstelling werden ze niet vervangen. Er waren nog meer dan genoeg andere FC De Kampioenen-attributen te zien. Het vest van Boma is uniek stuk dat we ook niet zomaar kunnen vervangen. Voor die foto zou dat wel gekund hebben. De decors zijn ondertussen teruggebracht naar het Omroepcentrum in Brussel. Het is nog geen uitgemaakte zaak wat we ermee gaan doen. We vinden het altijd jammer dat er zaken gestolen worden. Maar we kunnen er weinig aan veranderen.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)