Folkgroep The Swigshift uit Wervik vertrekt voor een week naar Chicago

Redactie KW

Dat gebeurt op uitnodiging van het Kamerorkest van de Kust dat een link heeft met het Conservatorium van Oostende waarvan ex-Wervikaan Guido Six directeur is.


Zijn zoon Jef speelt bij The Swigshift. Het Kamerorkest van de Kust is in de VS te gast op The Midwest Clinic. “We zijn een week weg”, zegt stichter Ivan Volcke van The Swigshift. “Dat wordt ongetwijfeld een unieke ervaring. We gaan er verblijven in het hotel Sheraton. Van het Kamerorkest van de Kust gaan een twintigtal muzikanten mee. Er zijn een drietal optredens voorzien. Onder meer in de zaal waar president Obama na de verkiezingen zijn overwinningsspeech gaf. Het gaat om een zaal met 3.000 zitplaatsen. Gelukkig is onze vlucht zondag want was het maandag geweest dan hadden we door de nationale staking een probleem.”

The Swigshift werd opgericht in 1985. De zeskoppige band speelt Ierse en Keltische folk en trad in het buitenland op in Nederland, Frankrijk, Ierland, Denemarken en Duitsland. The Swigshift bestaat uit stichters Filip Vanrobaeys en Ivan Volcke, Peter Derudder, Jan De Smet, Luc Veys en Jef Six.

(EDB)